Säilytä oikein
Luomugrillimakkarat, salami ja praatvurstit säilytetään jääkaapissa. Salami on kelpo retkieväs, sillä se säilyy ruokamakkaroita paremmin hyvänä myös ilman kylmäsäilytystä.
Makkaroissa on hyvä säilyvyys. Grillimakkaran säilyvyys on parhaimmillaan 30 vuorokautta ostohetkestä, praatvurstilla 20 vuorokautta ja salami säilyy syömäkelpoisena parikin kuukautta, jopa kauemmin.
Paistit
Paisteja voi raakakypsyttää tavallisessa jääkaapissa turvallisin mielin ainakin viikon.
• Optimilämpötilassa +0-2 astetta pari viikkoa.
• Jos et vielä sen jälkeen käytä paistia, niin voit pakastaa sen vakuumipakkauksessaan.
Jauheliha
• säilyy jääkaapissa vakuumipakkauksessaan hyvänä pari päivää.
• sen jälkeen voit pakastaa jauhelihan vakuumipakkauksessaan.
Säilytä oikein!
Luomugrillimakkarat, salami ja praatvurstit säilytetään jääkaapissa. Salami on kelpo retkieväs, sillä se säilyy ruokamakkaroita paremmin hyvänä myös ilman kylmäsäilytystä. Makkaroissa on hyvä säilyvyys. Grillimakkaran säilyvyys on parhaimmillaan 30 vuorokautta ostohetkestä, praatvurstilla 20 vuorokautta ja salami säilyy syömäkelpoisena parikin kuukautta, jopa kauemmin. Paistit Paisteja voi raakakypsyttää tavallisessa jääkaapissa turvallisin mielin ainakin viikon. • Optimilämpötilassa +0-2 astetta pari...
read moreVuoksenmaan Johannan paahtopaisti
”Marinoin raa´an paahtopaistin marinointipussissa. ”Jonkin aikaa”, eli se aika, kun kylmällä lihalla kestää lämmetä jääkaapin jälkeen. Voi pitää jääkaapissa yön ylikin. Marinadiin: Oliiviöljyä, valkosipulia, rosmariinia, teriyakia, snadisti balsamicoa ja vähän suolaa. Paistan oman maun mukaan paistopussissa, eli itse jätän aika punaiseksi. Paistoaika riippuu paistin koosta. Jotkut käyttävät sisälämpömittaria. Vuoksenmaan Johannan paahtopaisti Kaksoismarinoituun paahtopaistiin tarvitset: 1 Naudan...
read moreMarin hapankaalilisuke bratwursteille
Marin hapankaalilisuke bratwursteille 1 sipuli 1 punainen paprika 2 kynttä valkosipulia 1 purkki hapankaalia 1 rkl dijon-sinappia 1 purkki smetanaa suolaa ja mustapippuria maun mukaan Suikaloi sipuli ja paprika ohuiksi suikaleiksi ja kuullota ne sekä valkosipuli öljyssä pannulla pehmeiksi. Valuta hapankaalista liiat nesteet ja lisää kaali pannulle. Lisää sinappi ja smetana, sekoita ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettujen bratwurstien kanssa.
read moreOsso bucco Heikkilän tapaan
Osso bucco Heikkilän tapaan 4 naudan potkaviipaletta (osso bucco) 2 rkl vehnäjauhoja suolaa mustapippuria 1 sipuli 2 porkkanaa 2 sellerin vartta 3 valkosipulinkynttä 1 tölkki tomaattimurskaa 2 tl sokeria suolaa timjamia oreganoa 4 dl nestettä, esim. lihalientä ja valkoviiniä Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa venhäjauhossa ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Freesaa vihanneksia padassa öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri ja mausteet. Lorauta viini pannulle, jolla paistoit lihat,...
read more